post

След 11 ноември клиентите на Verizon в САЩ ще получат възможност да закупят новия смартфон Samsung Continuum.

Устройството е изключително интересно и привлича погледите най-вече с двата независими дисплея, които са монтирани върху лицевия му панел.

Първият дисплей, който е и основен, е ярък Super AMOLED екран с диагонал 3,4”.

Вторият дисплей е помощен, с диагонал 1,8”. Samsung го определят като ticker (телеграфен) екран.

Вторият дисплей има форма на лента, разположена точно под четирите сензорни бутона на телефона. Ролята му е да осигурява директен достъп до новини и информация от социалните мрежи.

Потребителите сами могат да изберат какъв тип информация да се визуализира върху ticker дисплея. Още по-полезно е обвързването му с наличния в телефона Grip сензор, който регистрира кога докосвате гърба на устройството. Благодарение на Grip сензора, ticker дисплеят се осветява още в мига, в който хванете телефона в ръка, без да е необходимо да натискате каквито и да било бутони.

Samsung Continuum е част от серията смартфони Galaxy S и като изключим наличието на ticker дисплей, е доста сходен от гледна точка на хардуер с тях.

Смартфонът използва Samsung Hummingbird процесор на тактова честота 1 GHz и разполага с 5-мегапикселна камера, която заснема HD видео в режим 720p. Има вграден акселерометър и Wi-Fi модул за безжична връзка по стандарта 802.11n.

В комплект с телефона се продава и microSDHC карта с капацитет 8 GB.

Операционната система е Google Android, версия 2.1. Учудващо, в телефона има осигурен достъп и до услугите на Microsoft – Bing Maps и Bing Search.

Цената, на която Samsung Continuum ще се продава в САЩ е 200 USD (при сключване на двугодишен договор с Verizon).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *