post

Една част от дългогодишната съдебна битка между Apple и Samsung приключи, след като вчера Върховният съд на САЩ отказа да изслуша корейския гигант и обжалването на решението, което го принуждава да плати 120 милиона долара на Apple за нарушение на редица патенти, най-известните от които са отключването slide-to-unlock и умното събиране на данни. Функцията за откриване на данни включва конкретни сценарии, при които iOS е в състояние да открие кога е налице елемент като телефонен номер, или имейл и да създаде връзка, върху която потребителят може да кликне, за да извърши логичното действие.

Samsung разбира се не остана доволна от решението на съда и отбелязва, че патентът на Apple за отключване е бил анулиран от различни съдилища по целия свят, а решението на съда позволява на гиганта от Купертино да се възползва несправедливо от него.

Всъщност Apple и Samsung имат още съдебни битки, които трябва да решат каква точно сума ще трябва да плати корейският гигант на своя съперник, а процесът по дългогодишното дело все още не е насрочен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *