post

Преди началото на изложението за потребителска електроника CES 2018, което ще се проведе от 9 до 12 януари в Лас Вегас, много от устройствата на Samsung бяха отличеин с награди за „изключетелен дизайн и инженеринг в авангардните технологии за потребителска електроника“ в 28 категории. До тук никаква изненада, тъй като най-големият производител на смартфони в света често е признаван за водещ в индустрията, но в допълнение към най-новите телефони, носими устройства, слушалки, монитори и др., няколко компонента на все още неизлезли модели, също получиха награда, която дискретно разкри някои подробности.

Например флагманския процесор на следващото поколение смартфони Galaxy, който ще се нарича Exynos 9 Series 9810, а това предполага огромни подобрения в производителността. За съжаление този несъмнено мощен SoC е второ поколение 10 nm процесор, което означава, че на теория ще бъде много трудно на корейския гигант да достигне суровата скорост и енергийна ефективност на 7nm базираните чипове на TSMC Snapdragon 845.

За феновете на серията Galaxy това не трябва да е лоша новина, тъй като по традиция компанията произвежда моделите си и с двата вида процесори, в съответствие с региона, за който са предназначени. Сред разкритията за новия Exynos 9810 са още подобрените графични процесори и трето поколение персонализирани CPU ядра, което ще направи битката с основния му конкурент Snapdragon 845 много по-интересна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *