post

Увеличението е едно от най-големите предизвикателства пред производителите на мобилни телефони, заедно с телеобективите, които те използват вмето обемни обективи. Може би именно заради това Samsung е в процес на преговори за придобиването на компания, която притежава някои интересни технологии, свързани с мащабирането. Става въпрос за Corephotonics и сделка за 150 – 160 милиона долара, според информацията на израелското издание Globe.

Всъщност Corephotonics не е непозната за смартфон индустрията, защото тя работи с OPPO и стои зад решението й за перископна камера, което беше демонстрирано на MWC 2017 и позволява петкратно увеличение, без загуби с помощта на призма.

Израелската компания подписа споразумение за сътрудничество с OPPO миналата година, а от своя страна китайският гигант рекламира решение с десеткратно увеличение, за което може би е допринесла и Corephotoonics. Samsung обаче може да открадне славата, ако закупи компанията и нейните патенти. Това би осигурило на корейския гигант огромно предимство пред конкуренцията, но и ще й донесе съответните негативи, тъй като израелската компания в момента е в правен спор с Apple, заради патентите, използвани в двойната камера на iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *