post

Ако ви харесва замъгления фонов режим, създаден за някои модели iPhone и Note 8, но не сте готови да похарчите толкова пари за да си купите някой от тях, имаме добра новина. В близко бъдеще, Samsung ще направи тази технология достъпна и за своите по-евтини смартфони. В сряда компанията обяви своя нов 12 мегапикселов сензор, който предлага технологията dual pixel. Точно тя е ключът към генериране на ефекта на дълбочина и с един обектив, вместо с два, както е при iPhone Plus и Note 8.

Новият сензор е от линията Isocell на Samsung и се нарича Fast 2L9. Неговите двойни пиксели са в състояние да предложат най-малката промяна в перспективата при снимане, а в рамките на секунда, телефонът използва резликата между двата кадъра, за да разбере кое да постави на преден план и кое да замъгли като фон.

Вече видяхме технологията в действие с Pixel 2, който използва точно такъв сендор и е основен конкурент на обективите с две лещи. Samsung заяви, че най-новите сензори са проектирани в отговор на търсенето на пазара на смартфони с по-усъвърешнствани функции, а производството им означава, че в близко бъдеще ще видим повече устройства на различни производители, които предлагат портретен режим в средния клас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *