post

Южнокорейският гигант Samsung представи новите си флагман модели – сгъваемия Galaxy Fold, както и Galaxy S10 на церемония в Сан Франсиско, която се провежда в момента. Успоредно с нея се осъществи и европейската премиера на смартфона в Лондон. С това компанията изпревари свои преки конкуренти, които се очаква да представят новите си флагмани в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона другата седмица.

Galaxy Fold поставя началото на нова продуктова линия на Samsung. В сгънато състояние моделът прилича на стандартен 4.6 инчов смартфон, но след като се разгъне, той става двойно по-широк, предлагайки дисплей, който спокойно може да конкурира таблетите и достига 7.3 инча.

Любопитно е също, че в разгънато състояние устройството може да показва на екрана до три различни приложения, с които да работим едновременно. В добавка при използване на определено приложение в сгънато състояние, то си остава отворено и след разгъването на апарата, заемайки целия екран.

Друга иновация е, че Galaxy Fold ще има цели шест камери – три на гърба, две вградени и една отпред. Паметта на телефона също е впечатляваща – 512 GB.

Моделът ще се предлага в четири цвята – черен, сребрист, син и зелен. Той ще има цели две батерии с общ капацитет 4380 милиамперчаса.

Galaxy Fold ще е на пазара от 26 април, а препоръчителната му цена ще е 1980 щ. долара.

Очаквайте подробности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *