post

Вчера Samsung представи официално своя нов интелигентен интерфейс, предназначен за устройствата от висок клас, първото от които ще бъде Galaxy S8, чиято премиера се очаква на 29 март.
Компанията заяви, че Bixby ще е „напълно различен“ от виртуалните асистенти като Siri и Cortana и ще е дълбоко интегриран в приложенията. Той ще е в състояние да изпълни почти всяка задача, която даденото приложение може да свърши с конвенционалните сензорни команди, а не само някои от тях, както е при останалите.
При използване на съвместими с Bixby апликации, потребителите ще могат да го извикат по всяко време и той сам ще проучи състоянието на приложението, позволявайки текущата работа да продължи от там, където е стигнала. Интерфейсът ще даде възможност на потребителите да си взаимодействат със системата както с докосване, така и с глас във всеки контекст на приложението.
Samsung добави, че Bixby ще е достатъчно интелигентен, за да „разбере“ команди с непълна информация и да изпълни задачите в съответствие със своите познания, а интерфейсът ще е бърз и ще позволи на потребителите да предоставят повече информация във връзка с текущата задача.
За извикването на асистента е предвиден отделен бутон, разположен от лявата страна на Galaxy S8, проектиран така, че да направи използването на смартфона интуитивно и безпроблемно.
Д-р Инджонг Рий, който ръководи научните изследвания и развитието на софтуера сподели:
„Много от другите асистенти са фокусирани върху това да бъдат информирани и да предоставят отговори при търсенето, които се основават на факти. За Bixby сме разработили нов интерфейс за нашите устройства, където той е домакин.“
Bixby първоначално ще бъде ограничен до десет предварително инсталирани приложения за Galaxy S8, но интелигентния интерфейс постепенно ще се разширява и към останалите смартфони на Samsung, както и към телевизорите и дори климатиците на компанията, а тя планира да предостави достъп до него и на разработчици от трети страни в недалечно бъдеще.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *