post

Samsung официално представи новия флагмански мобилен процесор Exynos 9810. Чипът се произвежда по 10 nm технология от второ поколение. В устройството са използвани изчислителни ядра собствена разработка от трето поколение, подобрен LTE модем и производителен процесор за обработка на изображенията. Поддържа се възможност за дълбоко обучение.

Samsung Exynos 9810 съдържа 8 изчислителни ядра. Четири от тях са производителни ядра от трето поколение, а останалите четири са оптимизирани за ниска консумация на енергия при изпълнение на по-леки задачи. Максималната работна честота може да достига 2,9 GHz. В сравнение с предшественика си, новият чип осигурява до 40% по-висока производителност в многоядрените тестове.

Интегрираните функции за дълбоко обучение и осигуряване на безопасност позволяват да се създават смартфони, способни да разпознават хора и обекти на снимките за бързо търсене по изображения. Поддържа се възможност за хибридно разпознаване на лицата на потребителите в 3D на базата на хардуерни и програмни решения, биометрична идентификация с помощта на сканиране на окото и пръстов отпечатък.

Новият високоскоростен LTE модем позволява в поточен режим да се гледа или стримва съдържание в 4К резолюция или в 360 градусова панорама. Модемът Cat.18 LTE осигурява максимална скорост до 200 Mbit/s.

Отделният процесор са обработка на изображенията и подобреният кодек MFC (multi-format codec) в чипа Samsung Exynos 9810 позволяват да се разработват смартфони, способни да снимат 4К видео със стабилизация, да правят качествени снимки при слабо осветление и фокусиране в реално време. Поддържа се възпроизвеждане на видео с резолюция 4К и честота 120 кадъра в секунда.

Samsung вече е започнала масовото производство на Exynos 9810. Той ще бъде демонстриран на изложението CES 2018 и се очаква в смартфоните Galaxy S9 и Galaxy S9+. Процесорът вече получи и наградата CES 2018 Innovation Awards HONOREE в категорията продукти Embedded Technologies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *