post

Слуховете за нов, сгъваем смартфон на Samsung не са от вечра, но нов доклад твърди, че компанията е направила една малка, но важна стъпка към скорошната му премиера. Според корейския сайт The Investor, който се позовава на собствени източници, компанията е направила поръчка за компоненти, които ще бъдат достатъчни за 2000 – 3000 прототипа от т.нар. Galaxy X – смартфон с два OLED екрана, свързани помежду си с панта, която може да се завърта на 180 градуса.

Статията разкрива, че плановете на Samsung са да представи първоначално смартфон само с един OLED панел, който може да се сгъва навън и гигантът работи в тази насока от няколко годиин, за което свидетелстват множество заявки за патенти.

The Investor твърди, че компанията ще пусне ограничен брой прототипи на Galaxy X още през втората половина на тази година, но тази инфармация остава непотвърдена официално, а съвсем скоро Ким Тае-Уонг, главен инженер на Samsung Display посочи, че сгъваемите смартфони няма да се готови за официлана премиера преид 2019 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *