post

Samsung е подала документи за патентоването на нова технология за подобряване на сигурността на смартфоните, съобщава CNET. Компанията е направила смартфон, който може да сканира и “чете” човешки длани.

Целта на функцията е да подобри сигурността и да помогне на потребителите по-лесно да се сещат за паролите си. Системата ще сканира и запомня уникалните черти по дланта на потребителя.

Чрез нея тя ще създава своеобразни символи, които ще използва за разгадаването на дланта. А това ще извежда на екрана подсещания за паролата във формата на недовършени символи. Целта е да не се налага на потребителите да използват допълнителни въпроси за отгатване на паролата, които могат да се разгадаят и от хакери.

Разбира се, системата ще може да се използва и за цялостна замяна на паролата. Вместо това, телефонът просто сканира дланта и разпознава потребителя. За по-голяма сигурност ще е нужна и функция за разпознаване на дълбочината в кадъра, за да не могат да се използват снимки на дланите.

За сега Samsung не коментира новата технология. Големите компании често патентоват най-различни идеи с идеята някой друг да не го направи. Това обаче не означава, че има планове да използва новата разработка в някой от телефоните си, въпреки че самата технология не е сложна и лесно може да се приложи след малко допълнително усъвършенстване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *