post

Samsung може и да показа на няколко пъти концептуални сгъваеми дисплеи на различни изложения, но най-вероятно чак през 2015 година ще видим потребителски устройства с тях. Това разкрива представител на корейската компания пред изданието Engadget. Добавя се, че в момента има технически пречки, които забавят Samsung.

Така и не става ясно какви са те. Но почти сигурно пазарът на устройствата с извиващи се екрани може да се разрасне сериозно в близките години. Интересни концепции включват например смартфон тип мида, който има огънат дисплей във вътрешната си част. Така при отварянето си, устройството се превръща в своеобразен таблет.

По-рано тази година, Samsung пусна устройство с огънат дисплей – Galaxy Round. При това устройство обаче, позицията на екрана е фиксирана и не може да се променя в движение.

Освен джаджи с огънати дисплеи, Samsung работят и по куп други интересни концепции. Според източници на изданието The Wall Street Journal, корейците акцентират изключително сериозно на умните часовници и очила. Това е друга пазарна ниша, която се очаква да отбележи значително развитие в близките години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *