post

Samsung обяви, че очаква да запише най-голямата оперативна печалба в историята си през третото тримесечие на тази година, цитира CNET. Една от основните заслуги за това ще е на бизнеса с чипове за памет.

Компанията очаква да запише ръст на оперативната печалба с 20% спрямо миналата година и тя да достигне 15,8 млрд. долара. Освен това Samsung ще реализира и 5% ръст на приходите, които ще достигнат 57,3 млрд. долара. Компанията ще даде официалните резултати в края на този месец.

Samsung вече е най-големият производител в сегмента на полупроводниците, като миналата година изпревари Intel. През второто тримесечие на тази година бизнесът на компанията записа 33% ръст на приходите, което балансира 22% спад в приходите на мобилните телефони.

Samsung продължава да изпитва трудности в сегмента на смартфони, като дори губи пазарен дял през второто тримесечие и то бе най-лошото от 2013 г, насам. Компанията очаква, че високата конкуренция на пазара, ще продължи да затруднява този отдел. Въпреки това тя успешно е намерила нови източници на приходи чрез бизнеса с памет чипове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *