post

Samsung отвори център за разработка на изкуствен интелект в Торонто. Лабораторията е втората, която компанията открива в Северна Америка – първата е ситуирана в Маунтин Вю, близо до тази на Google. С това се затвърждава превръщането на Канада в голям хъб за изследвания в областта на изкуствения интелект, съобщава Engadget.

Новата лаборатория ще разработва изкуствен интелект за широка гама от устройства – от самоуправляващите се коли до смарт уреди.

Екипът в Торонто ще се ръководи от д-р Свен Дикинсон, който е ръководил Факултета по компютърни науки към Университета в Торонто и има богат опит в областта на разпознаване на обекти.

От Samsung коментират защо компанията създава лаборатория в Торонто вместо в друг северноамерикански град: водещото е наличието на таланти. Торонто е ключово място за развитие на изкуствения интелект – с наличието на център на Google в района, както и университетите в областта.

Канада е привлекателен център за компании като Samsung, поради факта че във федералния бюджет на страната се заделят 125 милиона долара за подкрепа на национална ИИ стратегия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *