post

Ако смятате, че съдебната сага между Samsung и Apple е завършила, то това съвсем не е вярно, защото корейският гигант все още се опитва да се измъкне от наказанието си за нарушаване на патентите. След като миналия месец съдът нареди на компанията да плати на Apple 539 милиона долара, тя поиска това решение да бъде отхвърлено с твърдението, че трябва да плати далеч по-малка сума за кражбата на много от дизайнерските елементи на iPhone.

Всъщност сагата продължава отдавна, след като през 2012 година съдът реши, че телефоните на Samsung, пуснати през 2011 година, са нарушили патентите на Apple, а след години съдебни спорове, през май тази година беше назначено ново жури, което трябваше да определи колко трябва да плати компанията за това си нарушение. Apple претендираше за 1 милиард долара, докато Samsung посочи, че сумата трябва да е само 28 милиона. Присъдената сума беше 539 милиона долара, което по същество е някъде по средата между двете искания, но адвокатите на Samsung все още не се отказват и искат нов процес, а в предложението им се казва, че „присъдата на журито е прекомерна и срещу тежестта на доказателствата по всеки въпрос, които подкрепят присъда не повече от 28,085 милиона долара“.

Apple разбира се е на различно мнение, а съдията по делото от миналия месец все още не е взел решение по последното предложение, така че не става ясно дали ще има нов процес, но сякаш тази съдебна битка изглежда безкрайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *