post

Виртуалният асистент Bixby не беше посрещнат с ентусиазма, на който Samsung се надяваше. Пристигайки за пръв път с Galaxy S8/S8+, мнозина от критиците го определиха като крачка назад, в сравнение с Google Assistant и Siri.

Дори след като получи своя забавен английски гласов компонент, Bixby все още няма много от важните функции на своите конкуренти. Това обаче ще се промени съвсем скоро, според доклади на медиите в Южна Корея, които прогнозират, че Bixby 2.0 ще излезе съвсем скоро. The Korea Herald твърди, че Samsung ще покаже новата версия на гласовия си асистент на конференцията за разработчици в Сан Франциско, която започва на 18 октомви. Bixby 2.0 ще се интегрира с услуги и устройства от трети страни, а предвид развитиено на пазара за смарт говорители за дома, най-вероятно ще го видим в чяст от тях.

След като Samsung даде тон в развитието на тенденцията за смартфони с дисплеи без рамка с новите си флагмани, компанията наскоро назначи бившият шеф на службата за разузнаване, Чунг Еу-Сук, за да подпомогне разработката на Bixby и други AI услуги. Анализаторите предполагат, че именно той ще замени Ри Ин-Йонг, глевният технологичен директор на Samsung Mobile, който изигра огромна роля в развитието на гласовия асистент, преди да престане да работи по проекта.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *