post

Samsung Electronics, в качеството си на представителен партньор на Щафетата с Олимпийски огън в Лондон през 2012 г., обяви имената на трима български факлоносци, които ще вземат участие в Олимпийската щафета.

Samsung има за цел да окуражи повече хора да отпразнуват пренасянето на Щафетата с Олимпийския огън, за да превърне Лондон 2012 в „Олимпиада за всички”. По този начин се стреми да предложи нови и незабравими изживявания на хората по целия свят.

Samsung търсеше представители на местни общности, които заслужават да носят Олимпийския огън. Всички Олимпийски факлоносци за Лондон 2012 са избрани заради приноса към своите местни общности и демонстрацията си на Олимпийски дух.

Българите, които Samsung определи да участват в пренасянето на Олимпийския огън са Григор Върбанов, Емил Здравков и Слава Фереджанова.

Григор е организирал редица маратони за любители, за да привлече колкото се може повече български привърженици на този спорт. Той и екипът му вдъхновяват хората и ги учат, че маратонското бягането е велико предизвикателство за човешкия дух и физика. Той споделя един от основните Олимпийски принципи – „Важно е участието, а не победата“.

Емил непрестанно се старае да посвети хората в ценностите на Олимпийските и Пара Олимпийските игри, от които той самият е истински вдъхновен.

Слава е отдадена на идеята, че човек би могъл да живее в хармония с природата, единствено ако подхожда с уважение към нейните закони и се грижи за опазването й. Слава е взела участие в многобройни доброволчески инициативи за запазване на българските планини, особено Витоша.

Слава Фереджанова коментира възможността да участва в Щафетата по пренасянето с Олимпийския огън с думите: „Никога не съм вярвала, че мога да получа шанс да бягам с Олимпийския огън в ръка и да бъда част от Олимпийските игри за трети път в живота си. И все пак, подобно събитие не би било възможно без природата. Винаги съм полага сериозни усилия в посока засилване на позитивното и отговорно отношение към природата, за да се запази екологичния баланс и връзката между нея и човека, защото това е единственият начин да живеем в хармония.”

„Ние в Samsung се вълнуваме да бъдем част от шествието по пренасяне на Щафетата с Олимпийския огън. Така имаме възможността да изпълним нашата цел и да сме сигурни, че Олимпийски игри са достъпни за всички. За нас е чест да представим българските Олимпийски факлоносци, които ще вземат участие в такова световно празненство на успеха и всеотдайността като Олимпийските игри. Това е страхотен ден за Samsung и ние ще продължим да правим всичко възможно, за да включваме хора с всякакви интереси в инициативи като тази.”

„Нашата цел е Лондон 2012 да бъдат Олимпийски игри за всички и достигането до различни краища на света в търсене на хора, които заслужават да носят Олимпийския огън, е доказателство за тази амбиция. Олимпийските игри са създадени, за да бъдат споделени от всички, където и да се намират. Водещата смартфон технология на Samsung окуражава повече хора да бъдат част от Игрите и да се забавляват, което акумулира сериозна мощ в нашата кампания”, каза Юлия Павлова от българския клон на Samsung Electronics.

70-дневното пътешествие на Щафетата с Олимпийския огън Лондон 2012 ще започне на 19 май (събота) във Великобритания и ще обиколи много от културните забележителности на страната.

Олимпийският огън ще посети над 1000 градове и села по време на своята обиколка с дължина от 8000 мили и цели да разпали спортния дух във Великобритания и да отбележи официалния старт на Олимпийските игри в Лондон през 2012 с пристигането си на Олимпийския стадион на 27 юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *