post

Напоследък се говори много за сгъваеми смартфони, а Samsung и Huawei се надпреварваха коя ще представи първия такъв в света, но въпреки това никому неизвестна китайска компания Royole ги изпревари. Запознайте се с FlexPai – първият сгъваем смартфон в света! Всъщност той по-скоро е хибриден смартфон, който разполага със 7.8 инчов AMOLED дисплеа, прегъващ се като книга. Когато устройството е сгънато, предоставя един 1440 х 810 челен екран и още един 1440 х 720 заден, а има и трети 1440 х 390, който се нарича странична лента.

Според компанията, интерфейсът на основния и вторичния екран може взаимно да се допълва, или да се използва независимо, без връзка между двата екрана, а страничната лента е за известия и правление на разговорите. В таблетен режим Royole FlexPai е с размери 190,35 х 134 х 7,6 мм и тежи 320 грама, но компанията не разкри колко е дебел той в сгънато положение.

Операционната система на смартфона е Water OS 1.0, базирана на Android Pie и ще се адаптира автоматично към различните ъгли на сгъване. Що се отнася до хардуера, телефонът разполага с най-новия чип на Qualcomm, 8 GB оперативна и 128/256 GB вградена памет, 16 и 20 мегапикселови камери, 3800 mAh батерия и сензор за пръстови отпечатъци. Понастоящем Royole FlexPai е достъпен само в Китай, а цената му ще започва от 1209 паунда, когато започне да се продава в края на декември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *