post

След като Fitbit придоби стартъпа Pebble, за да усъвършенства собствените си продукти, притежателите на часовници Pebble могат да ги използват вече само като такива, без уеб услуги от 30 юни. Това обаче може и да се промени, ако един малък проекто успее. Rebble изглежда като неофициален доставчик на уеб услуги за потребителите на Pebble, след като те изчезнат официално, а одобрението си за проекта изказа нееднократно бившият главен изпълнителен директор на компанията, Ерик Мигиковски:

Всъщност проектът се ръководи от друг съосновател на Pebble – Катрин Бери и набира потребители, които са готови да участват в него. За целта обаче, те трябва да регистрират акаунтите си, преди Fitbit да изключи сървърите на Pebble на 30 този месец.

Осигуряването на услуги като магазин за приложения, ще отнеме известно време, но основните такива вече са почти готови, а компанията се надяваче съществуващите приложения все още ще работят. Pebble Health ще остане напълно функционална, заедно с всички нейтив услуги като часовник. Когато всичко бъде готово, потребителите ще трябва само да клъкнат към връзката за уеб сайта през телефона си, за да бъдат пренасочени към услугите на компанията. Rebble се стреми да осигури основните от тях, но ще набере средства, за да запази и платените, които включват достъп до времето и диктовка.

Fitbit от своя страна е добросъвестен партньор по отношение на предоставянето на ресурси, които ще осигурят по-нататъшна приемственост за феновете на часовника, който се бори за совето оцеляване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *