post

Телефоните с пълна клавиатура като че ли вече не са на мода и може би е изненадващо да видим нов модел с QWERTY клавиатура, дело на британски стартъп с частно финансиране.

F(x)tec Pro 1 връща слайд механизма, който го превръща в пълноекранно устройство с пет редова и 64 бутонна клавиатура с едно просто движение. Смартфонът е с дебелина 13.9 мм, а дисплеят му е удобно подравнен на 155 градуса. По отношение на софтуера, устройството работи с Android Pie, но няма добра оптимизация, когато става въпрос за работа в пейзажен режим и с клавиатурата. Ето защо F(x), компанията създател, е заета с разработването на системни приложения за електронна поща и календар, които ще показват съдържанието в два прозореца. Началният екран може да се настрои така, че уиджетите да заемат същото пространство, както и при вертикална ориентация.

Стартъпът е малък и с частно финансиране, може би това е и причината за компромисите, които включват процесор Snapdragon 835, но пък устройството има стерео високоговорители, USB-C, жак за слушалки, слота за microSD карти, странично розположен сензор за пръстови отпечатъци и NFC.

След демонстрацията на MWC 2019, Pro 1 ще претърпи допълнителни промени, като включване на AMOLED дисплей, а продабите ще стартират през юли с цена от 649 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *