post

Asus и Qualcomm се обединяват, за да произвеждат геймърски телефони, а поне един от тях ще се захранва от Snapdragon 875, твърди Digitimes, позовавайки се на източници от индустрията. Смята се, че телефоните могът да стартират още в края на тази година.

На Asus ще бъде възложена задачата да проектира и разработи хардуера, докато Qualcomm ще се погрижи за индустриалния дизайн, интеграцията на софтуера и оптимизацията на своята платформа Snapdragon 875.

Всъщност Qualcomm традиционно пуска новия си водещ чип през декември, а в устройствата той се появява през първото тримесечие на следващата година, така че е логично, че смартфон със Snapdragon 875, създаден от дуото, да бъде достъпен в началото на следващата година, ако събитието по представянето му се проведе в края на тази.

Източниците на Digitimes посочват още, че споразумението изисква съвместно закупуване на компоненти, нужни както за Asus ROG Phone, така и за бъдещите геймърски модели на Qualcomm. Споменатите части включват екрани, памет, модули на камерата, батерии и решения за охлаждане. Това предполага, че бъдещите модели с марка Qualcomm може да споделят някои характеристики с настоящите или бъдещи ROG Phone. Съвместните покупки биха довели още до възможността Asus да се възползва от икономиите, за да намали производствените разходи и да получи по-добри условия за собствените си телефони.

Сайтът добавя още, че Qualcomm и Asus очакват да произвеждат около 1 милион бройки годишно, като 500 000 от тях ще са с марката Qualcomm, а останалите – ROG Phone. Все още няма спецификации, или други подробности, но можем да предположим, че сред тях ще са дисплеи с висока честота на опресняване, допълнителни бутони, мощни батерии и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *