post

Qualcomm увеличава присъствието си в сегмента на умните часовници. Компанията представи новата си платформа Snapdragon Wear 3100, която е насочена към часовниците с Android Wear, съобщава VentureBeat.

Новата платформа наследява своя предшественик Snapdragon Wear 2500. Обновената версия е във високия клас, като е с изцяло нова архитектура. Според Qualcomm тя е най-ефикасната, която компанията е създавала досега и е оптимизирана за множество специфични за умен часовник дейности като крачкомер, измерване на пулса и др.

Към платформата има нов копроцесор QCC1110, който помага на основния. Главният чип е с 4 ядра А7, като към него освен копроцесора има и DSP чип. Комбинацията според Qualcomm е особено ефективна. Основният процесор се занимава с главните и натоварващи задачи, а по-малките чипове управляват и работят със сензорите и другите по-леки процеси на фонов режим.

Към това е добавена и енергоефективна памет, която използва 0.6 волта и е 20-пъти по-ефективна от ядрата на А7. Новата архитектура е създадена специално за умни часовници и е съобразена с начина им на използване. Това ще намали консумацията на енергия, но ще увеличи производителността на тези устройства и ще им позволи да могат повече. Батерията ще издържа около два дни например.

Първите модели ще се появят още тази година. Целта е както Qualcomm, така и нейните партньори да се възползват от възхода в продажбите на умни часовници през тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *