post

Qualcomm представи два нови процесора от серията Snapdragon. Те са в средния ценови клас и ще се харесат на почитателите на мобилните игри, съобщава Engadget.

Моделите са съответно Snapdragon 630 и 660. Според Qualcomm моделът 660 има 20% по-добра производителност спрямо предшественика си 653 и 30% по-добра производителност на графичния чип. При модела 630 подобренията са по-скромни – съответно 10% за CPU и 30% при GPU.

Всичко  това означава, че смартфоните, които използват тези чипове, ще се справят по-добре с мобилните игри и приложенията. И двата модела поддържат 4K видео включително за запис. Ще идват в комплект с камерата Spectra 160 ISP, която дебютира при Snapdragon 820. Освен това моделът 660 ще има и допълнителния контролер Hexagon 680 DSP, който подобрява обработката на аудио и видео.

И двата процесора са в комплект с модема X12 LTE, a 660 има и 2×2 MU-MIMO 802.11ac WiFi. Чиповете поддържат още Bluetooth 5 и Qualcomm Quick Charge 4. Тази технология ще може да зареди батерията на телефона до 50% за 15 минути.

Всичко това трябва да направи смартфоните от среден ценови клас още по-мощни и способни да се справят с по-тежки игри и приложения. А това пък ще ги направи по-предпочитани от потребителите, защото са доста по-евтини от флагманите. Първите устройства с новия Snapdragon 660 се очакват още през второто тримесечие на годината. Моделите с 630 трябва да се появят на пазара през третото тримесечие на тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *