post

Вчера на конференцията Snapdragon Tech Summit, Qualcomm официално обяви новия си премиум чепсет Snapdragon 845, който ще задвижва повечето топ смартфони следващата година, както и мобилните Windows 10 компютри. . Разработката му продължи цели три годиин, а във фокуса на компанията са основно виртуалната реалност, създаването на съдържание, изкуствения интелект, сигурността и безжичните комуникации. Snapdragon 845 е изработен по 10 nm технология и включва новия модем X20 LTE, който ще поддържа гигабайтов интернет.

Snapdragon 845 е произведен по 10 нанометрова технология, както и неговия предшественик, но компанията променя архитектурата, за да обърне повече внимание на изображението. Това не е изненада, след като всъщност цялата индустрия е ориентирана в тази посока, а производителите работят, за да се разграничат чрез подобрения в камерата и следващо поколение AR/VR приложения.

Новото в Snapdragon 845 е Spectra 280 ISP и Adreno 630 – архитектури, предназначени за подобряване на фотографията и виздеозаписа. Това включва възможността за заснемане на значително повече информация за цветовете с HDR кадри и подобрено възпроизвеждане на дисплея UHD. Имаме и SLAM – едновременно локализиране и картографиране в шест степени, което показва вниманието на Qualcomm към добавената реалност.

Другият голям фокус е изкуствения интелект и трикратното увеличение на производителността, обещано от компанията, която добавя поддръжка за TensorFlow Lite и новите рамки за отворени невронни мрежи, в допълнение към TensorFlow и Caffe. Що се отнася до сигурността, вече имаме отделен процесор, който ще се грижи за подобрения в биометричните данни и криптирането.Животът на батерията е другия ключов акцент, като новия Snapdragon обещава почти една трета намаление на мощността на енергоемките функции, като заснемане на видео, AR/VR и игри.

Snapdragon 845 вече се продава на производителите и се очаква да присъства на пазара от началото на следващата година, може би още във флагманските устройства, представени на CES 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *