post

Samsung Electronics представи ново поколение висок клас монитори от линията Series 9. Устройствата са с ултратънък профил и възпроизвеждат образи в Quad HD резолюция върху висококачествен Plane Line Switching панел.

Дисплеят с антирефлексно стъкло е поставен върху алуминиева стойка с възможност за настройка на височината, в която са „скрити“ портовете и конекторите.

Изключително качество на картината

За да осигури най-високо качество на картината, Samsung настройва ръчно всеки монитор във финалната фаза на производството, като балансира цвета в 15 под-части на екрана (разделени на 5 по 3).

До момента ръчната настройка е прилагана единствено за калибриране на професионални монитори или на дисплеи с приложение в медицината.

С монитора Series 9 Samsung е първата компания, която прави новаторска стъпка напред и въвежда този процес при потребителски монитори от висок клас.

Елегантния дизайн на монитора Series 9 включва предно закалено кристално стъкло, което предотвратява проникването на прах и други замърсявания в устройството. Зад него е разположен PLS панел (plane to line switching), който за момента е най-добрият LED панел в света. Благодарение на тази технология, устройството възпроизвежда с изключителна прецизност до 100 процента от RGB спектъра с възможност за излъчване на до 1 милиард цветове.

Дисплеят осигурява отличен широк ъгъл на видимост по хоризонтала и вертикала без никаква загуба на цветността.

Технологията Natural Color Expert на Samsung вдъхва живот на изкуството, филмите, снимките и игрите, като разкрива истинските цветове и детайли на изображението.

Мониторът Series 9 предлага Quad HD резолюция от 2560 х 1440, която може да пресъздаде 4 пъти по-детайлна картина в super-high качество.

Освен това, потребителите могат да настройват самостоятелно основни параметри като гама, температура на цвета и еднородност (uniformity) според своите предпочитания с помощта на вградения в монитора Calibration Engine.

Първокласен дизайн

Дизайнът на новата серия е точно толкова изискан и впечатляващ, колкото качеството на картината, което предлага. Той обединява минималистична красота и ергономичност, а концепцията за него е разработена с помощта на графични дизайнери, фотографи и представители на професии със специални изисквания към мониторите.

Вдъхновена от съвременната архитектура, алуминиевата стойка на монитора наподобява луксозните фасади на най-високите сгради на нашето време.

Series 9 притежава изчистен и същевременно красиво подчертан екран. Всички разсейващи елементи от гърба на монитора са премахнати, за да бъде постигнат възможно най-изчистеният силует, без да се жертва необходимата функционалност.

Вградените USB и дисплей портове, dual-link DVI и HDMI конектори, са скрити в стойката вместо в задния панел на монитора, което допринася за изчистения и луксозен вид.

Материалите от стъкло и метал завършват семплата елегантност в стилния дизайн.

Допълнителни преимущества

Series 9 притежава първото в света приложение за монитори от типа на технологията Mobile High Definition Link (MHL), което позволява на потребителите да разглеждат съдържание от мобилния си телефон директно на екрана.

HDMI портовете осигуряват свързване с други аудио-видео устройства като DVD плейъри, конзоли за игри, видеокамери и т.н.

Мониторите Samsung обединяват отличителен дизайн и иновативни технологии от основаването на марката Sync Master през 1988г. През последните 5 години компанията зае първото място на световния пазар за монитори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *