post

В сътрудничество с Майкрософт, Политико Европа стартира нов „Изборен център“ (Elections hub), за да предоставя информация за предстоящите през 2019 година избори за Европейски парламент. Една от основните характеристики на хъба е впечатляващата интерактивна визуализация на данните, разработена с технологията Microsoft Power BI.

Екипът на Политико Европа, който се приема за най-влиятелното издание по европейски въпроси през две от трите години на своето съществуване, се стреми да създаде висока степен на информираност сред европейските избиратели в опита им да се ориентират в сложния изборен процес, който обхваща хиляди кандидати и стотици партии в 27те държави-членки на ЕС. За целта мениджърите на Политико Европа започват партньорство си с Майкрософт, за да намерят нов начини при представянето на вероятните резултати от изборите и да опростят сложни въпроси като създаването на коалиции, да покажат на отделните избиратели влиянието на техния вот и да привлекат нови участници в демократичния процес.

„Визуализирането на изборите ще направи събитието по-смислено за нашите читатели, като им показва в продължение на девет месеца посоката на изборния процес, и какво е тяхното място спрямо съседите им”, заяви Раян Хийт, политически редактор в Политико, който ръководи проекта за иновативния информационен хъб. “Насърчаваме читателите ни да възприемат нов начин на мислене по отношение на ЕС, този, в който всички виждаме отвъд границите си, и искаме да съчетаем този нов начин на мислене със съвременен подход в откриване и проучване на последните новини и факти от лична гледна точка.“

Читателите на Политико Европа могат да изследват подробен, графичен и интерактивен поглед върху прогнозния състав на 9-ия Европейски парламент по начин, който никога преди това не е бил възможен. Въз основа на последните резултати от националните избори, визуализацията ще се актуализира на живо с резултатите от изборите на 23-26 май 2019 г. В допълнение към традиционния изглед на разпределението на местата, интерактивната визуализация ще позволява на читателите да разгледат местата за членове на ЕП и по регион или страна.

Следващия месец Политико Европа ще представи отделна страница за всяка държава, като използва богатите възможности за визуализация и интерактивност на Power BI при споделянето на важна информация за всяка от 27-те страни-членки на ЕС, участващи в изборите. Майкрософт и Политико Европа ще пуснат нови формати на дискусии за обсъждане на бъдещето на ЕС с нови и съществуващи читатели.

Power BI е надежден инструмент с експертиза в представянето на теми, богати на данни, който вече се използва от Международното летище Хийтроу (Heathrow International Airport), информационната агенция Associated Press, популярното онлайн издание Recode и много други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *