post

Мобилната игра Pokemon Go вече генерира по 10 млн. долара дневно приходи за своите създатели само три седмици след пускането й, съобщава анализаторската компания App Annie, цитирана от онлайн изданието Engadget и “Дневник”.

Освен това Pokemon Go продължава да разбива рекордите и по бърз възход на своята популярност. Тя вече е изтеглена над 100 млн. пъти, казват анализаторите. Те изчисляват още, че играта е достигнала 50 млн. изтегляния в рамките на 19 дни от нейното пускане. Предишният рекорд беше на ColorSwitch, която се нуждаеше от 77 дни, за да достигне 50 млн. изтегляния.

App Annie отбелязва още, че Pokemon Go не е повлияла негативно на другите мобилни игри. Анализаторите са отчели леко понижение на техните дневни приходи само в самото начало на манията по Pokemon Go, които впоследствие са се възстановили.

Според тях това е ясен показател, че Pokemon Go не само не пречи на другите игри, но се приема добре от потребителите и практически създава много нови възможности за гейминг компаниите. Анализаторите очакват много от компаниите да се възползват от популярността на добавената реалност в момента и да разработят свои игри с тази технология.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *