post

Порното винаги е било най-търсеното нещо в интернет и едва през последните дни си намери достоен съперник по този показател – нашумялата мобилна игра Pokemon Go, съобщава британският Independent. Припомняме, че тя използва разширена реалност (augmented reality), за да поставя виртуални покемони на реални локации около нас – улици, площади или поляни и позволява на играещите да ги ловят.

Играта е на Nintendo и за броени дни се превърна в огромен хит, добавяйки 7.5 млрд. щ. долара към пазарната капитализация на японския гейм гигант.

Какво по-впечатляващо може да се каже за една игра с покемони? Само това, че заглавието вече е официално по-търсено в Google дори от порното (и по-конкретно думата porn). При това, за разлика от други ключови думи като Brexit, които са успявали да постигнат това съвсем за кратко, покемоните изглежда ще владеят резултатите за търсене по-дълго.

Най-много Pokemon Go е търсена от държави като САЩ и Австралия, но освен тях има и страни, в които играта все още не е пусната официално като например Холандия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *