post

Напоследък слуховете се въртяха около наследника на Pixel и това, че Google работи върху три нови устройства, като дори се появиха предположения как ще изглеждат те, но един доклад от вчера промени всичко. 9To5Google излезе с твърдението, че устройството с кодово име  Muskie, което се очакваше да наследи Pixel XL, може би няма да се произвежда, а в процес на разработка остават само другите две – Walleye и Taimen, които ще бъдат пуснати по-късно през годината и по-голямото от тях (Taimen) ще се произвежда от LG.

Твърдението се базира на косвени доказателства, под формата на доклад за грешка от март, дело на служител на корейския гигант, който доказва връзката му с Taimen. Ако това е вярно, за HTC, която има двугодишен договор с Google, ще остане по-малкото устройство Walleye.

Любопитното тук е, че когато преди време The Investor предположи, че LG ще произвежда третото поколение Pixel, компанията незабавно отрече, но в същата статия се посочваше и факта, че гигантът ще направи някои от телефоните на Google още тази година и това придобива повече смисъл, след новата информация. Възможно е телефонът на LG, Taimen, да запълни празнината, оставена след отказа от Musakie и да бъде новия наследник на Pixel XL.

Google използва практичен подход към устройствата, разработени от нейно име миналата година – Pixel и Pixel XL бяха описани като първите телефони на компанията, въпреки че тя отдавна вече си партнира с различни производители за серията Nexus. Не е ясно какво е мотивирало гиганта да се откаже от Musakie, но според слуховете това се дължи на проблем с батерията. Google и LG преговарят за мащабни инвестиции в областта на OLED дисплеите, а една подобна поръчка би гарантирала на компанията достатъчно доставки за бъдещите й мобилни телефони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *