post

Обикновено от компютърни монитор очакваме мълчаливо да си върши работата, т.е. да ни показва работните документи, снимки, любимите ни сайтове. Понятието „комфорт“ при компютърните монитори обикновено е свързано най-вече с умората в очите след по-продължителна работа и евентуално с възможностите на стойката да се настройва до удобен за нас ъгъл. Модерните дисплеи ни глезят и с тънки рамки, високи резолюции и множество портове, но малко или много мониторите предлагат подобни функции и качества.
Philips 346P1H е истински WOW дисплeй и това си личи още на пръв поглед. Необичайното съотношение на страните от 21:9 дава по-различна перспектива към работните задачи. При този разточителен размер по хоризонтала вече не е проблем да се наредят не два, а три документа един до друг – истинска радост за любителите на многозадачната работа. Казано с други думи, вече не се налага използването на два екрана един до друг, защото този 34-инчов хубавец може спокойно да ги замести.
Това е само една от екстрите на модела, която си личи веднага след изваждането му от кашона. Другите му добродетели са скрити в спецификациите и са не по-малко впечатляващи. Резолюцията е 3440×1440 точки, а самият дисплей е и доста ярък – 500 нита при контраст 3000:1. Това означава безпроблемно ползване дори в най-силно осветеното помещение, както и възможност да се насладим на HDR съдържание благодарение на сертификата DisplayHDR 400.
Честотата на опресняване от 100 Hz и времето за реакция – 4 ms. Поддържа се и AdaptiveSync за плавна картина. Така ще можете чудесно да отморите след натоварен работен ден, макар че не абсолютно всички игри поддържат такова съотношение на страните. Извивката с радиус 1500 mm доста благоприятства за пълно потапяне в случващото се на екрана и заедно с тънките рамки до голяма степен пречи на разсейването извън неговите предели. При извитите екрани е малко странно да говорим за ъгли на видимост, просто защото е много по-трудно някой да наднича отстрани, но тук те са на очакваната висота – 178 градуса по хоризонтала и вертикала.
Philips 346P1H е работен инструмент в най-модерния смисъл на думата и спокойно може да бъде използван за по-взискателна работа като обработка на изображения и видео, 3D анимация и проектиране. Цветопредаването обикновено се изразява в цифри и за този модел те са: 120% покритие на sRGB, 90% на DCI-P3 и 88% на Adobe RGB. В окомплектовката е налична индивидуална карта за резултатите от фабричното калибриране на модела.
За потребителите, на които се налага да работят на повече от един компютър или лаптоп, наличието на KVM (keyboard, video, mouse) превключвател е истински подарък, защото само с един комплект периферия ще могат много бързо да превключват сигнала и управлението между две машини. Единственото условие е клавиатурата и мишката да са включени в USB портовете на монитора.

Kакто при всички по-нови монитори на Philips за бизнес употреба, е наличието на USB-C порт. За притежателите на ултрабуци възможността за свързване на само един тънък кабел, който зарежда компютъра, е истинска глезотия. Този подход на свързване не само разчиства всички излишни кабели от бюрото, но е и много функционален – LAN кабелът и цялата периферия се закачат за монитора, а цялата комуникация с лаптопа (видео, аудио, мрежов трафик, захранване до 90W) минава единствено по USB-C кабела. Малко е трудно за възприемане, докато човек не го види в действие, но след този момент едва ли би използвал друго решение.
Изненадите не свършват до тук, защото Philips 346P1H разполага и с изходящ DisplayPort, който позволява закачането на още един (че дори и повече) монитора, но предвид размера на модела, ако сложите още един екран, вероятно ще достигнете нивото на хакерите от популярните холивудски филми.
В духа на най-добрите бизнес дисплеи и този предлага вградена уебкамера (2 MPix = FullHD) с микрофон, но и с поддръжка на Windows Hello за лесно и бързо логване. Тя използва удачната конструкция на Philips за прибиране в самия корпус, което пречи на любопитните очи и повишава сигурността. Имаме някои забележки по движението на камерата при изваждане и прибиране, защото е трудно да го направите с една ръка, но не е нещо толкова фатално. Тъй като стойката на екрана позволява регулиране на височината, най-често ще направите именно това, докато се опитвате да извадите или приберете камерата – ще преместите екрана надолу.

В заключение, Philips 346P1H е чудесно решение за професионалистите, които имат нужда от всяка частица допълнителен комфорт в работата си, но и за домашните потребители, които предпочитат PC-то пред телевизора и с радост биха използвали толкова много екранна площ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *