Инициативата е част от дългосрочен план за дигитално приобщаване и развитие на талантите у нас

Paysafe_Bulgaria_Map_Laptop Donation_BUL

София, България, 15.11.2017 г.Paysafe България ще дари над 200 компютъра на 11 български училища до края на годината. Ученици от областите Враца, Кърджали, Монтана, Стара Загора и Хасково ще имат възможност да се обучават, използвайки специално създадени за образователни цели лаптопи Acer. Така за избраните училища ще се осигури по-добре оборудвана техническа база.

Наскоро отличена от „Капитал 100“ за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г., Paysafe ще направи дарение, чиято стойност възлиза на 100 хил. лева. Инициативата е част от програма за дигитално приобщаване, която цели да подпомогне образованието и живота на младите.

 „Благодарение на дарението на Paysafe, нашите ученици, най-вече изучаващите информационни технологии, ще доразвият дигиталните си компетенции. Това е от изключително значение в съвременното информационно общество. Аз и моите колеги оценяваме високо жеста на Paysafe, защото „Всяко добро дело носи отплата само по себе си”, сподели Красимира Каменова, директор на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. Арх. Стефан Стефанов“, гр. Монтана.

 „Приветствам сърдечно партньорството ни с Paysafe. С това дарение компанията ще даде възможност на ученици от 11 български училища да използват най-новото в областта на съвременните компютърни технологии и ще поощри мотивацията на повече от 4,000 деца“, каза Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause. Фондацията е логистичният партньор на Paysafe за дарението на компютрите.

 „Paysafe България бе излъчена за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г. и ние бихме искали да се отплатим на обществото, което ни даде над 900 таланти за нашия екип. Надяваме се, че България ще продължи да инвестира в хората си, за да бъде талантът поощряван и да се развива в името на общото благо“, каза Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Дарението е поредната инициатива, чрез която компанията инвестира в младите таланти. Paysafe България предлага също шестмесечен платен стаж за начинаещи софтуерни инженери. Програмата е насочена към млади хора, които имат желание да се развиват в сферата на технологиите, и предлага интензивно обучение за придобиване на необходимите умения.

София е най-големият офис на глобалната компания Paysafe и ще продължи да бъде много важен развоен, технологичен и оперативен център. Освен това бе обявен за един от най-популярните офиси в света за 2016 г. – седмо място според класацията на Office Snapshots, водещо онлайн издание за офис дизайн. Paysafe България се създава в резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г. Днес компанията е един от най-големите работодатели у нас, а офисът ѝ заема седем етажа в Capital Fort, една от най-модерните офис сгради в София.

 

За Paysafe

Paysafe е водещ глобален доставчик на цялостни разплащателни решения. Основната цел на компанията е да даде възможност на търговци и потребители да се свържат и да осъществяват помежду си разплащателна дейност безпроблемно чрез водещи продукти за обработка на плащанията, дигитални портфейли и онлайн решения за кешови разплащания. Продуктите на фирмата се доставят чрез интегрирана платформа и са насочени към транзакции през мобилни устройства, анализи в реално време и конвергенция между традиционни и онлайн разплащания. С повече от 20-годишен опит в сферата на онлайн плащанията, общ обем на транзакциите за 2016 г. от 48 млрд. долара, над 2,300 служители в 12 глобални офиса, Paysafe свързва търговци и потребители от цял свят чрез 200 начина на плащане в над 40 валути. Акциите на Paysafe се търгуват на Лондонската фондова борса под символа (PAYS.L). За повече информация посетете www.paysafe.com.

Следвайте Paysafe в TwitterLinkedIn Google + / stories.paysafe.com.

За фондация BCause

Фондация BCause е експертна организация, признат лидер с 20-годишен опит на национално и международно ниво (от 1995 г.). Насърчаваме хора, организации и общности да преобразяват живота, като развиваме дарителството и социалните инвестиции.

За повече информация посетете www.bcause.bg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *