post

PayPal обединяват усилията си с платформата на Google за мобилни плащания Android Pay, съобщиха представители на двете ИТ корпорации. Това ще позволи на PayPal да разшири влиянието си както при мобилните приложения, така и при физическите търговци на дребно.

В рамките на партньорството услугата PayPal ще стане достъпно платежно средство в Android Pay, което ще позволи на потребителите в САЩ да плащат на платформи като Uber, както и на търговци като Walgreens и ресторанти като Dunkin’s Donuts и Subway.

В рамките на интеграцията потребителите на Android Pay ще могат да избират своето PayPal салдо като начин на плащане. Постепенно партньорството ще се разшири, включвайки и картите, които потребителите са добавили към своята PayPal сметка.

Припомняме, че партньорството се случва месеци след като PayPal засили сътрудничеството си и с големите картови оператори. Тенденция, която показва, че бъдещето на fintech индустрията е във все по-тясната интеграция и сътрудничество между различните платформи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *