post

След премиерата на новите устройства на Apple снощи, стана ясно, че новата версия на операционната система iOS 11 ще бъде пусната официално на 19 септември. Както обикновено тя ще е достъпна абсолютно безплатно за всички поддържани устройства (без 32 битовите) в един и същ ден и час, който обикновено е 20 часа наше време.

Компанията презентира iOS 11 на WWDC 2017 през юни. Бета версиите й са достъпни вече няколко месеца, както за разработчици, така и за нетърпеливите потребители, които са се регистрирали в програмата за тестване. Най-впечатляващи промени, новата версия ще донесе за iPad, като ще го превърне в един много способен таблет с нова навигация. Докато началният екран не се е променил, то вече имаме нов док и цяла система с всичките ни любими приложения, а с плъзгане на пръста от долния край на екрана, можем да го изведем по-нагоре. Ако продължим жеста, получаваме изглед от високо за последните отворени приложения и работни пространства. Плотът може да бъде разделен на множество приложения, изпалнявани в отделни екрани. Ако искате да отворите две апликации едновременно, можете просто да плъзнете и пуснете иконата им от дока към основния екран. Apple въвежда и нова сисетма за влачене на документи и снимки в няколко приложения, а файловете могат да се управляват от новото приложение Files.

За iPhone повечето промени са под капака, като разработчиците вече си играят с ARKit, новата рамка, която ще позволи използването на добавена реалност в приложения от трети страни. Най-видимата промяна настъпва в контролния център, който вече може да се персонализира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *