post

След като преди около месец за пръв път показа камера, скрита под екрана, както и се очакваше OPPO я представи официално на MWC Shanghai. Камерата се нарича USC – съкратено от Under-Screen Camera и всъщност ознаава, че компанията е намерила начин да се отърве от прорезите и отворите в дисплеите на следващите си модели смартфони.
Частта от екрана, под която се намира камерата използва персонализирана прозрачна зона с преработена пикселна структура, която позволява на светлината да преминава през нея, а сензорът е по-голям от този на обикновените камери, за да може да улавя повече светлина. Тази специална част от дисплея ще бъде чувствителна на допир, както целия екран, а качеството на панела няма да се компрометира по никакъв начин, твърди компанията.

За да се справи с предизвикалателството, OPPO е разработила специални алгоритми за подобряване на снимките, но все пак признава, че технологията още се намира в начален стадий и не можем да очакваме изключителни резултати. Първият модел с USC може би ще видим по време на IFA 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *