post

OnePlus Z – очакваната “олекотена” версия на моделите от осма серия не се присъедини към тях на 14 април. Сега Макс Джей намеква, че устройството може да бъде представено през юли.

Всъщност както се случва напоследък, за забавянето на телефона беше обвинена пандемията от коронавирус, но реално OnePlus така и не потвърди официално, че работи върху Lite модел. Според слуховете това трябваше да е първият модел на компанията, който не използва чипсет Snapdragon, а MediaTek Dimensity 1000L, което все пак би позволило поддръжка на 5G. Интересното е, че очертанията на устройството в изображението, споделено от Макс Джей показват селфи камера в центъра, вместо горе в ляво, както е при OnePlus 8 и 8 Pro. И това изглежда е перфорация, а не прорез, като при предните модели.

Това съвпада с рендерите, които се появиха през декември миналата година и, които сочат и различен заден панел, където тройната камера е преместена в ъгъла. Вероятно OnePlus Z ще има AMOLED дисплей, но честотата на опресняване не е известна. Това ще е първият опит на компанията за модел от среден клас и като се има предвид повишените цени на осма серия, изглежда чудесно решение за достъпен телефон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *