post

Амбициите на OnePlus по отношение на интелигентните часовници се оказаха доста непостоянни. След като компанията започна работа по смарт часовник преди години и след това го отложи, наскоро изпълнителният директор Пийт Лау съобщи, че устройството отново е на дневен ред и ще дебютира в началото на 2021 година.

За разлика от телефоните на компанията, името на часовника все още е забулено в мистерия, но Бюрото за индийски стандарти го сертифицира, което предполага, че дебютът му наближава.

В базата данни са изброени два модела с номера W501GB и W301GB, но не е ясно дали това са отделни варианти с различен размер на корпуса, или просто Bluetooth и LTE версиите на часовника. Единствената информация за OnePlus Watch идва от инсайдера Max J., който посочва, че той ще има кръгъл дисплей.

От гледна точка на софтуера, предстоящият интелигентен часовник на OnePlus вероятно ще работи с Wear OS, след като миналата година Пийт Лау заяви, че компанията работи с Google по по-добрата оперативна съвместимост с екосистемата.

Трябва да отбележим още, че OnePlus очевидно отлага дебюта на часовника си, защото смята, че Wear OS все още не е готова и не може да осигури пълноценното изживяване, което компанията се стреми да постигне. Много вероятно е часовникът да работи с персонализирана версия на софтуера, точно като OxygenOS за смартфоните на OnePlus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *