post

Вчера OnePlus представи най-новия си флагман, който носи името OnePlus 6. Въпреки, че през последните седмици научихме почти всичко за него от различни изтичания, детайлте все пак са важни.

Компанията е заложила на чипсет Snapdragon 845, комбиниран с 6GB или 8GB оперативна и 64GB, 128GB или 256GB вградена памет и стъклен заден панел от Gorilla Glass 5. Същият материал ще пази и  OLED дисплеят, който е с диагонал 6.28 инча и съотношение 19:9. Разбира се имаме и станалият почти задължителен “notch”, или изрязана част на горния ръб, а резолюцията е 2280 x 1080 пиксела.

Отключването чрез лицево разпознаване, което е добавено, сработва за 0.4 секунди, а това с пръстов отпечатък отнема 0.2 секунди. Двойната задна камера  включва един 20 мегапикселов и един 16 мегапикселов сензор и вече е снабдена с оптична стабилизация в допълнение на електронната. Налице е и портретен режим с любимия на много потребители на боке ефект, за който се използват данните за дълбочината от втория сензор, както и някои и други ефекти. Тук любопитното е, че скоро портретният режим ще бъде добавен със софтуерен ъпдейт и за предната камерата.

За всичко това се грижи батерия с капацитет 3300 mAh, която поддържа бързо зареждане, а операционна система е OxygenOS 5.1, базирана на Android 8.1. Официално продажбите на OnePlus 6 стартират на 22 май при цена от 519 евро за базовата версия с 6GB RAM и 64GB памет, а най-скъпият вариант с 8GB RAM и 256GB памет ще струва 619 евро. Стандартната разцветка е черно с матово или гранцово покритие, но 5 юни ще излезе и лимитирана версия в бяло със златисти акценти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *