post

Само преди две години OnePlus трябваше да обясни, че нейният OnePlus 5 наистина няма реално 2х оптично увеличение, както сама беше обявила, а сега отново е поставена в подобна ситуация. Новият OnePlus 7 Pro идва с 3х оптично увеличение на хартия, което е впечатляващо постижение за мобилен телефон, но всъщност не е точно така. Потребител на Reddit пръв забеляза, че телефото обективът на OnePlus 7 Pro не прави 3х оптично увеличение, рекламирано от компанията, сравнавайки обикновени снимки направени с него с такива в портретен режим и откривайки, че картината в портретен режим е по-малка.
EXIF данните за снимката и самия хардуер също свидетелстват, че реално OnePlus 7 Pro предоставя оптично увеличение от 2.2х, а не 3х. На практика това означава, че ще получите 13 мегапикселови портретни снимки, но само 8 мегапикселови в режим 3х оптично увеличение, въпреки че всеки път се използват същите лещи и сензор.
OnePlus се почувства длъжна да внесе яснота по въпроса:
“OnePlus 7 Pro има 3х увеличение без цифрово увеличение или загуба на детайлност. Телеобективът обслужва две основни цели – 3х увеличение и портретен режим и превключва зрителното поле в зависимост от режима на камерата. С трикратно усвеличение, телефото камерата доставя рекламираните 8 мегапикселови изображения без загуби, а портретният режим използва всички 13 мегапиксела от сензора”.
Всъщност няма нищо лошо в рекламата, но компанията може би трябваше да обясни всичко това още в началото, след като дори и аматьор, запознат с физиката може да открие несъответствията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *