post

Увеличава се интересът на граждани от Германия и други западноевропейски страни към медицински туризъм в България. Това сочат наблюденията на първия български интернет портал за здравни услуги Ofertomed.bg, който предлага оферти с големи отстъпки в множество български лечебни заведения. Запитвания от чужденци има за широк спектър от медицински услуги – от козметични процедури, до лечение на ракови заболявания.

„Постоянната комуникация на нашия екип с редица болници у нас показва, че след последните политически сътресения в Турция броят на запитванията от германски и други европейски граждани се е увеличил осезаемо. Южната ни съседка винаги е била силен център за медицински туризъм и е предпочитана от западните пациенти заради много по-достъпните цени. Събитията от последния месец обаче изглежда са създали известни притеснения в това отношение, което поставя въпроса, дали е възможно страната ни да спечели дял от този пазар“ – заяви по този повод Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg.

Според нея основните предимства на България са достъпните цени на медицинските услуги на фона на тези в Западна Европа, наличието на висококвалифицирани специалисти, както и факта, че сме страна – членка на Европейския съюз, за разлика от южната ни съседка. В добавка у нас също има много добри възможности за рекреационен туризъм, което позволява здравните услуги да се комбинират лесно с почивката.

Междувременно през последните месеци се наблюдава и засилен интерес към Ofertomed.bg от българи, живеещи в чужбина. Удобството за тях е, че могат да си закупят медицински услуги онлайн, докато все още се намират в друга държава, при това на много достъпни цени и след като се върнат в България просто да се възползват от тях. Някои българи, живеещи в чужбина пък използват сайта за да закупят ваучери за медицински услуги, които след това предоставят на своите родители и роднини в България.

„Здравният туризъм винаги е бил добра възможност за нашата страна, в която цените за този тип услуги са много по-достъпни, а персоналът е високо-квалифициран. Преди обаче липсваше удобна онлайн платформа, която да позволява лесното закупуване на здравни услуги онлайн. С Ofertomed.bg се опитваме да запълним именно тази ниша, а нарастващото търсене както от страна на чужденци, така и на българи извън България показва, че сме на прав път“ – добави Росица Караджова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *