post

Nvidia пуска на пазара нова видеокарта за настолни компютри, която има афинитет и към изкуствения интелект. Новият модел Titan V идва с чип Nvidia Volta, съобщава VentureBeat.

Според Nvidia Titan V запазва същите изисквания за захранване, но ще дава осезаемо по-голяма производителност. Тя ще достига 110 терафлопа или 9 пъти повече спрямо предшественика си Titan X.

Картата не е насочена към геймърите. Тя е предвидена за компютърни специалисти и учени, които искат да създават и тестват системи за машинно обучение и изкуствен интелект с десктоп компютри.

Nvidia ще продължи да предлага и платен наем на Volta системи чрез Amazon Web Services. Въпреки това компанията казва, че има много специалисти, които искат да имат подобна система на локална машина и Titan V ще е начинът, да се сдобият с такава.

Освен това Nvidia ще предлага и софтуера Nvidia GPU Cloud, който ще дава допълнителни възможности за увеличаване на производителността. Ще се предлагат и оптимизирани за картата версии на популярни frameworks за машинно обучение.

При подобни функции и възможности, очаквано цената на Titan V далеч не е малка. Картата ще струва $2999 и ще се продава само в онлайн магазина на Nvidia и само в определени държави. Предлагането ѝ започва веднага.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *