post

NVIDIA лансира видеокартата GeForce GTX 950 – идеално решение за игрите тип MOBA (multiplayer online battle arena). В допълнение към напредналите технически характеристики GeForce GTX 950 разполага с GeForce Experience, която позволява по- добра оптимизация на игри и системни настройки, за да се постигне възможно най-ниска латентност. Тази комбинация намалява наполовина времето за реакция на кликвания на мишката и действието на екрана.
Само за три години броят на геймърите, които играят MOBA е нарастнал двойно, достигайки в момента 80 милиона потребители.  eSports индустрията се оценява на 612 милиона долара, а като цяло съществуват 2.100 годишни MOBA турнира. Миналият месец, The International Dota 2 Championships получи награда от 18,4 милиона и стана едно от събитията с най-големи награди в свта.

MOBA се радва на нарастваща популярност, а GeForce GTX 950 идва в помощ на геймърите, които играят Dota 2, League of Legends или Heroes of the Storm, които се борят за конкурентно предимство. “Времето за реакция е от съществено значение. За мен е много  важно моят отбор да играе на производителни системи, осигуряващи бързо време за реакция “, каза Александър” Аbaxial Haibel-  главен треньор на отбора на Бразилия в eSports INTZ.
Ето защо MOBA професионалисти предпочитат графичните процесори NVIDIA. Наскоро те се състезаваха в турнира The International и използваха системи оборудвани с графични процесори GeForce GTX, както и монитори оборудвани с технологията G-SYNC.

Геймърите ще могат да записват видеа в YouTube и да стриимват на живо в Twitch . Също така GameStream Co-op позволява на геймърите да стриймват с приятел чрез интернет и да играят една и съща игра заедно, преодолявайки разстоянието между тях.

GTX 950 е с архитектура Maxwell и предлага три пъти по-висока производителност в сравнение с GeForce GTX 650 за повечето игри, така че геймърите могат да се насладят на игрите на резолюция 1080p с 60 кадъра в секунда. Енергийната ефективност далеч превъзхожда предишните модели и позволява новата GPU да работи тихо и без прегряване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *