post

NVIDIA представи следващото поколение на совята платформа Jetson. Тази платформа беше разработена за да помогне на производителите да интегрират в своите устройства изкуствен интелект. По твърдения на производителя, Jetson TX2 е два пъти по-производителен от предшественика си TX1 и консумира два пъти по-малко енергия.

Jetson TX2 е базиран на GPU Pascal и е снабден с два 64-битови 4-ядрени ARM процесора. На платката са разположени 8 GB RAM и 32 GB бърза памет за съхранение на данни. В платформата са вградени 802.11ac Wi-Fi, гигабитен Ethernet и Bluetooth. Основната задача на Jetson TX2 е да популяризира невронните мрежи в производствата и повседневния живот – платформата може да бъде вградена във всичко – от заводски роботи до персонални устройства.

Освен TX2, NVIDIA анонсира и JetPack 3.0 – обновена версия на своя SDK за управление на платформите от семейството Jetson. SDK съдържа в себе си инструменти за управление на изкуствен интелект, както и всички необходими драйвери за включване на външни устройства, например камери за разпознаване на изображения. Този SDK ще може да бъде закупен от 14 март за $599, а платформата Jetson TX2 ще се появи на пазара през второто тримесечие на тази година на цена $399.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *