post

Известният анализатор на KGI, Минг-Чи Куо прогнозира, че Samsung Galaxy Note 9 ще има сензор за пръстови отпечатъци, вграден под дисплея.

Той сподели в бележките си до инвеститорите, че доставчиците на компоненти от три части Synaptics, BeyondEyes и Samsung LSI, вече са изпратили мостри на компанията, която се опита да разработи технологията още за тазгодишните си флагмани. Една от пречките беше OLED дисплея на iPhone X, чието производство изцяло беше възложено на Samsung. Куо вярва, че корейският гигант може да използва тази технология като преходна точка за усъвършенстване на конкурентна на Face ID такава, която до две години ще може да използва в собствените си модели.

Както вече знаете, потребителите останаха недоволни от изместването на сензора за пръстови отпечатъци на гърба на Galaxy S8, тъй като той е прекалено близо до камерата и използването му предизвиква зацапването й. Можем само да се надяваме, че анализаторът ще се окаже прав и следващия топ модел на Samsung ще върне спорната функция на удобно за всички място, като преход към още по-усъвършенстави методи за авторизация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *