post

Последните спекулации твърдят, че първите два смартфона, които HMD Global ще представи следващата година, ще бъдат Nokia 9 и освежения вариант на Nokia 8 – Nokia 8 (2018), които ще дебютират на 19 януари, по време на специално събитие в Китай. 

Всъщност HMD потвърди, че работи върху Nokia 9 по-рано тази година, а според слуховете, смартфонът ще притежава 5.5 инчов QHD дисплей, докато новата версия на Nokia 8 ще донесе на феновете на марката екран от край до край с вече станалото тенденция съотношение 18:9, като обаче няма да има традиционния 3.5 мм жак за слушалки – нещо, което все повече се наложи при флагманите на останалите компании.

Двата модела ще бъдат задвижвани от процесор Snapdragon 835 и ще имат защита срещу влага и прах IP67, като е много вероятно на събитието в Китай да дебютират само предназначените за този пазар варианти, а европейските да видим на MWC 2018 през февруари. Според слуховете, Nokia 9 ще дойде с 6GB оперативна и 64/128 GB вградена памет, като цените им ще останат конкурентни – около 471/535 евро съответно за двата варианта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *