post

HMD Global пусна в продажба едва пет смартфона с марката Nokia през първата си година на пазара, което обаче и донесе значителен успех. Слуховете сочат, че тя подготвя още 2 или 3 модела, единият от които е Nokia 8 Pro. Той ще е водещият смартфон в линията на HMD и може би ще стартира няколко месеца след Nokia 8 Sirocco, за който се смята, че ще бъде номер 9. Така можем да пресметнем, че това ще се случи някъде през август или септември, като се очаква процесорът Snapdragon 845 да захранва флагмана.

Разбира се това не е официална информация, но идва от доверен източник – NokiaPowerUser. Най-вълнуващата част от доклада сочи, че Nokia 8 Pro ще притежава т.нар. Penta-lens модул за камерата, с който ще блесне сред останалите топ модели тази година. Както вече сами сте разбрали “Penta” идва от гръцкия префикс, означаващ 5 и означава, че камерата ще има пет лещи и някаква технология на Zeiss, която да осигури ротиращ зуум.

Повече за бъдещия флагман на компанията ще научим може би на официалното събитие по време на MWC 2018, но ако информацията е вярна, това би означавало, че поне тази година няма да видим Nokia 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *