post

HMD Global, финландската компания, която лицензира правата за производство на телефони Nokia, представи вчера новата Nokia 8, която ще бъде на пазара от септември в цяла Европа на цена от 599 евро.

Устройството идва с 5.3 инчов дисплей с резолюция 2560 х 1440 и се захранва от процесор Snapdragon 835, като предлага 4 GB оперативна и 64 GB вградена памет.

От гледна точка на дизайна, Nokia 8 е дебела 7.3 мм и има извита рамка, а лентите, подпомагащи работата на антените са поставени в горната и долната част на алуминиевия гръб. Налична е както в матови, така и в гланцирани ефектни разцветки като медно, сиво и синьо.

Вместо превъзходство във външния вид, Nokia 8 предлага някои трикове – това е първият модел Android смартфон с марката, който притежава оптика Carl Zeiss на предната и задната камери, която включва и монохромна камера. Режимът Bothie е подобен на това, което Samsung и LG са показвали в миналото и се активира и за двете камери, при заснемане на снимки или видео, но материалът може да бъде излъчван директно в You Tube или Facebook, чрез интерфейса на камерата. В крайна сметка това е любопитен трик, който може да се окаже полезен за много потребители, а освен него имаме и режим Dual-Sight Mode, за направа на колаж от две снимки.

Благодарение на интегрирането на Nokia Ozo 360, смартфонът предлага и запис на пространствено аудио, подходящо за клипове с виртуална реалност.

Nokia 8 разполага с LCD дисплей и собствено решение за режима с ниска мощност, при който работи само част от него и показва повиквания, имейли и текстови съобщения, а компанията планира да добави там и известията от социалните мрежи в съвсем близко бъдеще.

One thought on “Nokia 8 вече е факт

  1. Pingback: HMD Global потвърди предстоящата премиера на един по-голям смартфон - Новини за компютри, смартфони, технологии и наука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *