post

Nokia направи искане за кредит на стойност 500 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), за да подкрепи усилията си за развитие на 5G мрежата. Новината идва няколко месеца след като основният европейски съперник на Nokia – Ericsson – получи подобен заем от ЕИБ на стойност 250 млн. евро, за да подкрепи изследователската и развойната дейност на 5G технологията.

В изявление ръководството на Nokia посочи, че заемът се отпуска за период от пет години и ще бъде подкрепен от Европейския фонд за стратегически инвестиции. Nokia ще използва средствата, за да инвестира в научноизследователска, развойна и иновационна дейност в областта 5G, като същевременно прокара технологията в множество европейски страни.

Наистина, компанията залага големи надежди на 5G и заяви, че очаква втората половина на годината да покачи финансовите си резултати.

Американските оператори се очаква да пуснат 5G тази година, преди големите азиатски фирми в Южна Корея, Япония и Китай да внедрят мрежите през 2019. Европа се очаква да ги последва скоро след това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *