post

Китайският производител на автомобили SXSW представи иновативна електрическа кола, която притежава четвърто ниво на автономност. Очаква се моделът, наречен Nio Eve, да бъде пуснат на американския пазар през 2020 година.

Концептуалният автомобил е впечатляващ по отношение на своите функционалности и естетика. Вместо традиционните 4 врати, возилото разполага с една предна плъзгаща се врата. Освен това то е снабдено още с панорамен покрив, както и с прозорци, чиято площ може да бъде виртуално удвоена посредством умни дисплеи.

Автомобилът ще се управлява от изкуствения интелект NOMI, който ще бъде способен също да научава предпочитанията на своите собственици и постепенно да променя поведението си спрямо тях. Седалките в концептуалния модел могат да преминат в напълно полегато положение, ако пътниците пожелаят да спят.

Това е поредната обещаваща концепция за автономен автомобил, представена през последните години. Към сегмента вече проявяват интерес редица водещи производители на леки коли както и някои компании от технологичния секатор като Google и Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *