post

Ако искате да летите до Марс, но NASA не одобрява вашата кандидатура, няма защо да се отчайвате. Студиото Fusion Media Group заедно с Масачузетския технологичен институт и NASA пуснаха в Steam VR-игра с название Mars 2030. Тя ще ви позволи да стигнете Червената планета и без да напускате дома си.

Mars 2

Към момента проектът е достъпен за притежателите на очила за виртуална реалност HTC Vive и Oculus Rift, а в бъдеще ще се появи и за PlayStation VR. Играта може да се играе и на обикновен компютър. Цената на Mars 2030 в Steam към момента е $10.

Mars 3

В хода на играта ви предстои да изследвате марсианска територия с площ 40 кв.км., пресъздадена на енджина Unreal Engine 4 с използване на реални изображения, получени от мисиите Curiosity и Mars Reconnaissance Orbiter. Поддържа се резолюция до 8К, благодарение на което пътешествието до Марс изглежда “максимално реалистично”. Важна роля в проекта играе и звукът – той е обработен по такъв начин, че да съответства на атмосферното налягане на планетата.

Mars 4

Симулаторът обаче е лишен от какъвто и да било сюжет – геймърите имат само една задача – да изследват повърхността на Марс с марсоход, да събират геологични образци и след това да ги анализират с помощта на специален микроскоп.

По думите на разработчиците, целта на тяхната игра е да се даде възможност на всички желаещи да разгледат технологиите, които в скоро време могат да се използват в реални марсиански експедиции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *