post

В края на миналата година Microsoft и Qualcomm обявиха плановете си за осигуряване на работоспособност на операционната система Windows 10 на устройства с процесори Snapdragon. Сега се появиха подробности за този проект.

Qualcomm вече си сътрудничи с големите играчи на РС пазара за пускането на устройства с платформа Snapdragon 835. На тези устройства ще се използва пълноценна версия на Windows 10, а не мобилна или орязана модификация.

Интерес към новата инициатива вече проявяват Dell и HP. Първите компютри, използващи тандема Snapdragon 835 – Windows 10, ще бъдат реализирани като тънки и леки лаптопи. Главна особеност на ноутбуците ще е дългото време за автономна работа и постоянния достъп до интернет през мобилните мрежи.

Напомняме, че в състава на Snapdragon 835 освен осем ядра Kryo 280 с честота 2,45 GHz и графичен ускорител Adreno 540, влиза и модем Adreno 540, осигуряващ скорост на даунлоуд до 1 Gbit/s.

От Qualcomm твърдят, че портативните компютри от новата категория ще имат привлекателна цена: “Те няма да са много евтини, но няма и да са много скъпи”. Първите Windows ноутбуци с процесор Snapdragon 835 ще се появят на пазара още през тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *