post

Мобилната операционна система Sailfish OS ще се появи в редица смартфони Sony Xperia. Това беше обявено на изложението MWC 2017 в Барселона. По този начин, в списъка с марки, използващи платформата се появява един от големите играчи на пазара.

Предполага се, че първото устройство на Sony, което ще използва OS Sailfish, ще е Xperia X. Технически операционната система е достъпна за множество устройства, но само като неофициална версия. Но благодарение на платформата Open Device Platform на Sony, става възможно реализирането на по-добра съвместимост между операционната система и мобилните устройства.

Независимо, че в Барселона беше показан работещ вариант на Sailfish OS, официалната версия на OS все още се нуждае от доработка. Не е реализирано разблокиране с двойно почукване по екрана, освен това Sailfish OS засега работи с 32-битови устройства по-стабилно, отколкото с 64-битови.

Несъмнено, официалното навлизане на Sailfish OS в смартфоните на Sony ще привлече вниманието на обществеността, тъй като досега операционната система нямаше особени успехи на пазара. Според компанията Jolla, разработчик на Sailfish OS, официално устройства с тази OS могат да се очакват в края на пролетта или началото на лятото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *